torsdag 2 april 2009

Nu vet jag vad jag GLÖMT

Jag hatar att sticka med strumpstickor. Har förträngt detta i massor av år.Men nu kom jag på varför jag hatar detta.Skulle sticka en jordgubbsmössa till mitt underbara (ganska nya) barnbarn och ......... vad trött jag blir.
Satte mig tillrätta med rundsticka och skulle bara ha så trevligt.
Vad händer........... Mössan skall var till ett ganska litet barn och stick...... F-N är för lång. Har en sticka som är endast 40 cm men den är bara för lång.
Så snabbt fram med ett par gamla strumpstickor och då börjar jag rysa, nackhåren reser sig och käkmusklerna spänner sig och jag är BARA så positiv.
Finns det några bra knep ? Alla maskor far på ett håll och stickorna på ett annat.
Nu är jag bara så trött på detta.......

2 kommentarer:

  1. Trä och bambustickor blev min räddning. Jag hatade strumpstickor innnan, jag kunde helt enkelt inte. Nu älskar jag det. Det är inte lika halt, det låter inte så mycket och det är varmt och mjukt att hålla i.

    Hoppas att det kan hjälpa dig. Annars är det nog bara att sticka hårt som gäller. Det brukar ju bli enklare efter några varv också första och andra är alltid jobbigt. Ett tips till (som du säkert redan vet)är att inte ha skarven mitt emellan stickorna utan att flytta dom så att början på varvet är mitt på en sticka istället. Då är det lättare att få rundeln att hänga ihop snyggt.

    Lycka till. Kram/Veronica

    SvaraRadera
  2. Du kan ju prova Magic loop. Då gör det inget att rundstickan är för lång.

    SvaraRadera